Viser alle 5 resultater

Zophobas larver, en snack til de lidt større Krybdyr og Fugle

Zophobas larver, eller kæmpe melorm som de også bliver kaldt, er et godt foderinsekt til de lidt større krybdyr og fugle. Man skal dog huske at larver generelt er fedende og derfor ikke bør benyttes som hovedfoder, men som et tilskudsfoder.

Vi pakker dine kæmpe melorm i kraftige poser med æggebakker ved køb af 1/2 og 1 kg, mindre mængder i plastik bakker.

Vi prøver altid at sende din bestilling samme dag du bestiller.

VIGTIG INFO:
Creeps4you ApS er permanent lukket og der kan ikke laves bestillinger på shoppen længere.
Mail besvares ikke.
Tak for 10 gode år til alle trofaste kunder.


Se vores levende foderdyr i youtube video!
Se vores levende foderdyr i youtube video!
Vis
Ikke på lager

Skægagame- Pogona vitticeps

Zophobas larver-Zophobas morio ca. 100 gram

DKK 25,00
Se vores levende foderdyr i youtube video!
Se vores levende foderdyr i youtube video!

Pakning og forsendelse

Små mængder zophobas larver pakkes i plastik bøtter, større mængder pakkes i kraftige net poser, som sikre god udluftning under transport, og minimere risikoen for udslip under transporten. Det er altid for os vigtigt at pakke vores levende vare ind, så forsendelsen foregår sikkert og forsvarligt, og du modtager et tilfredsstillende produkt, som lever op til dine forventninger. Glade kunder kommer igen, og vi vil meget gerne handle med dig også næste gang du mangler foder.

Bestil på siden, og vi gør vores bedste for at få din bestilling sendt ud samme dag.
Levende vare sendes fra mandag til torsdag.

Det anbefales når temperaturen er under 15 grader at huske at bestille en heatpack med, det sikre at larverne ikke får kulde, da de i modsætning til melorm, ikke klare kulde.

Hvilket dyr spiser zophobas larver

Stort set alle lidt større insektspisende øgler, padder, insektspisende pattedyr og fugle vil spise zophobas larver. Visse fisk vil også spise dem, fx koikarper.

Skægagame

Vandagame

Leopard gekko

Varaner

Tegu

Hornfrø

Tudser

Skink

Alle insektspisende dyr der kan spise en zophobas larve, vil højst sandsynligt også tage dem, og sætte pris på dem.

Zophobas larver er et rigtig godt foderdyr, men som alle andre larver er de høje på fedt, og derfor ikke velegnet til hovedfoder, men mere som et tilskudsfoder sammen med så mange forskellige typer foderinsekter som muligt. Zophobas larver vil hurtigt grave sig ned i bundlaget og gemme sig, derfor er det en god ide at bruge en pincet til at give larverne enkeltvis til sine dyr, eller bruge en skål som larverne ikke kan kravle ud af. Dyrene vil hurtigt lære at skålen betyder mad, og at det er der larverne er. Vi sælger flere størrelser foder pincetter på webshoppen i rustfrit stål, størrelsen på pincetten er alt efter hvad man har for nogle dyr. En stor varan vil man måske gerne holde en vis afstand fra når man fodre, mens en mindre leopard gekko kan man nøjes med en mindre pincet.

Hvordan holder du dine ny købt kæmpe melorm

Zohobas larver klare ikke kulde, på samme måde som almindelige melorm, så må ikke holdes under 15 grader, ellers begynder de at dø. De vil trives rigtig fint i temperaturer fra 22-27 grader, og har intet imod en høj luftfugtighed 70-80%, men deres foder skal holdes tørt, ellers vil det hurtigt mugne. Den nemmeste måde er at holde dem i en form for kasse, eller bakke med sider på ca. 10-15 cm i højde. Låg er ikke nødvendigt, da de på ingen måde kan kravle op ad glatte sider, og en rigtig god udluftning er nødvendig for at larverne trives. Som bundlag er det nemmeste at bruge noget larverne kan spise. Når larverne har spist op, er alt deres foder blevet til et ret fint pulver. Dette kaldes frass, og kan faktisk bruges som en gødning eller jordforbedre. Dette gælder faktisk for alle typer af insekter. Foderet kan være næsten fx hvedeklid, eller havregryn, eller andet kornbaseret. For at larverne kan få noget at drikke bruges kartoffel eller gulerødder i tykke skiver. Æble eller andet kan også bruges, men der skal man være lidt mere opmærksom, da disse har lettere ved at mugne. Kartoffel og gulerod, tørre ofte bare ud, uden at mugne. Så bruges andre typer for væske såsom frugt, så brug ikke mere end hvad larverne spiser op på en dag. Den daglige rutine for at passe sine zophobas larver er derfor at se efter om der er noget de kan spise for væske, og om foderet er blevet til frass. Når foderet er blevet til frass, er det nemmeste at have en si, og hurtigt si larverne fra, og tilsætte nyt foder. Det er en god ide at gøre dette udenfor, da det støver en del. Brug desuden gerne maske og handsker. Du kan også vælge at selv kværne foderet til et fint pulver, så kan du hurtigt si dem ud af bundlaget som du skal bruge en portion fra kassen.

Zophobas larver til fiskeri

Zophobas larver er rigtige gode til regnbueørreder i de mange Put&Take søer rundt omkring, og sjovt nok også til fiskeri efter Makrel. Larven spræller ikke længe på krogen, da de hurtigt drukner, men til gengæld indeholder de ret meget fedt, som sender et kraftigt duftspor i vandet. Og det er faktisk bare at prøve dem, de er helt sikkert også gode til mange flere arter af fisk.

Hvad er en zophobas larve

Zophobas larven er en billelarve, de bliver også kaldet superworms, eller kæmpe melorm. Deres latinske navn er zophobas morio. Larvens eneste formål er at æde, og vokse så hurtigt som muligt, og så hurtigt som fodermængden og temperaturen tillader det. Larven vil flere gange skifte dens ham, som sprækker og larven kravler ud af sit gode skind. Larven er efter hamskiftet hvid, men vil efter nogle timer hærde op, og få dens normale farve igen. Larven vil når den bliver stor nok ca. 5-6 cm gå i metamorfose og begynde at blive mere inaktiv lige før den forpupper sig. Larven vil til sidst krumme sig sammen og danne en hård skal lavet af silke som hærder. Man kan tydeligt se hvad der bliver til billens forskellige dele, såsom hoved og ben. Derefter vil den forvandle sig til en bille. Den komplette metamorfose vil være fra æg til bille. Zophobas larver vil i modsætning til melorm ikke gå i forpupning sammen, det kræver at larven bliver holdt isoleret, samt mørkt og uden adgang til foder. Hvis larven har spist meget og er stor, vil billen blive stor, og omvendt hvis larven er lille bliver billen lille og svagere. Det er ikke 100% alle larver der overlever metamorfosen og bliver til biller, de svageste dør under forvandlingen. Billen er i skyggebille familien, samme familie som blandt andet melorm. Det er en ret stor familie med ca. 20.000 arter.Zophobas er klart den største i slægten med sin impornerende størrelse af op til 6 cm lang larve, i modsætning til en fjern fætter rismel larven som kun er få mm. Billen er ikke interessant, som foderdyr da meget få arter vil gå i kast med at prøve at æde billen. Den har som forsvar nogle kirtler der udskiller en ildelugtende mælkehvid saft, som man tydelig kan fornemme hvis man forstyrre en af billerne.

Avl af Zophobas

Det er forholdsvis nemt at lave sine egne zophobas larver, men det er tidskrævende. Og priserne er efterhånden så lave, at man nok skal gøre det mere for sjov, end for at spare penge. Man skal desuden være opmærksom på at man kan udvikle allergi over for stort set alle typer af insekter hvis man arbejder meget med dem, så det nemmeste er klart at købe ind til 1-2 uger og så få friske forsyninger til sine krybdyr eller fugle. Hvis man alligevel ønsker at prøve kræfter med det, skal man først og fremmest bruge nogle avlsdyr. Start derfor med en mængde larver, og sørg for de får massere mad og væske. En god nærende kost kan være kyllingefoder, dette har en fin sammensætning af proteiner og mineraler og vil give larverne alt de har brug for, sammen med rodfrugter som gulerod og kartoffel. Når man er sikker på at larverne er store 5-6 cm, skal de sættes i isolation fra hinanden. Man kan bruge en masse små bøtter, eller man kan bruge fiskegrejs kasser, dem kan man få mange steder, også i byggemarkeder hvor kasserne er rum inddelt og kan desuden stables. 1 larve pr rum, og sæt dem et mørkt sted. Efter ca. 21 dage er larven gået igennem forpupning, og klækket til en bille. Billen vil først være hvid, derefter som den begynder at hærde blive rødlig brun, og til sidst er billen færdig hærdet og sort. Når du nu har din portion biller som du har valgt at opstarte med, skal de flyttes over i dine avlskasser. Du kan som sådan opdrætte dem på mange forskellige måder, og måden du vælger, er alt efter dit behov. Uanset hvordan du vælger at lave dem, skal du tage hensyn til at opdrættet vil køre bedst med en temperatur på 27-28 grader og en fugtighed på omkring 70-80% for at klækningen og larvens hamskifte går bedst. Hvis du ønsker at lave bare lidt, kan du sagtens holde det hele i en stor kasse med biller og larver i forskellige stadier, og håndplukke larver ud, som du lige står og mangler. Skal du lave mange, er det klart bedst at have mange kasser og opsætte opdrættet mere professionelt.

Hun billen kan lægge 1500-200 æg i løbet af dens liv, som kan vare op til 1 år.

Hvor hurtigt det går, afhænger af flere ting, fx temperatur, om der er nok mad og væske.

En generation kan i bedste tilfælde laves på 6-9 måneder, men kan faktisk let tage op til et år ved lave temperaturer. Optimal temperatur er ca. 27-28 grader, men man skal være opmærksom på at hvis larverne går tæt, og i tykt lag, vil i på grund af hinandens bevægelser faktisk genere en hel del varme i sig selv.

Derfor bruges der normalt lave bakker, da højden ikke kan udnyttes til zophobas larver, da et tykt lag larver vil få de nederste til at dø, og starte en proces så alle i bakken så dør.

Livscyklussen eller den komplette metamorfose består af Bille, æg, larve, puppe og ny bille. For at zophobas kan vokse, skal den skifte ham, skinnet revner og en hvid larve kravler ud, efter nogle timer har larvens nye hud hærdet og den ligner igen de andre zophobas larver.

Det som sagt ret nemt, man skal bruge flere bakker hvis man skal lave dem ordentligt. På den måde kan man lettest styre de forskellige stadier og have nogenlunde ens størrelse larver i hver bakke. Bakkerne skal ikke nødvendigvis være ret høje, da zophobas morio alligevel ikke kan gå i et særligt tykt lag og de kan heller ikke kravle op af glatte overflader. Stabelbakker vil være meget egnet, eller man kan bygge en hylde der kan have bakkerne stablet der.

Når man har indkøbt sine bakker, er der flere andre ting man får brug for.

  • Foder
  • Kasse til filtrering og sortering af melorm
  • Handsker og maske
  • Zophobas larver til opstart

Foderet bør være et nærende og komplet foder, man kan godt bruge havregryn eller hvedeklid men faktisk er et kyllingefoder er en mere komplet kost til larverne.

Det kan være en fordel at kværne foderet ned til et mel, der gør høstning, og sortering ved rengøring nemmere, men er ikke strengt nødvendigt. Larverne vil selv kværne foderet, når det er kommet ud af den anden ende igen.

Kasserne bør som nævnt være lave. Det er bedst at have en del kasser, så man kan have larverne i forskellige størrelser og stadier.

Handsker og maske er en rigtig god ide, når man arbejder med zophobaslarver, og i det hele taget insekter, da man let får allergi overfor det støv insekter danner når de har spist deres foder, og det kommer ud den anden vej.

En omgang zophobas larver til opstart, er selvfølgelig nødvendigt også. Zophobas larverne skal gives mad, og væske i form af gulerødder og kartoffel. Sørg for at larverne har fåer rigeligt at spise før de sættes til forpupning, som beskrevet længere oppe i teksten.Ved en god temperatur 27-28 grader vil larverne hurtigt forpuppe sig.

Billerne foderets med det samme, men specielt billerne skal have adgang til væske igennem kartoffel, gulerødder eller andet.

Kort tid efter vil man kunne se at billerne sidder ovenpå hinanden og parre sig.

Billerne holdes i en bakke hvor man har skåret bunden ud, og erstattet med metal gitter. Bakken sættes så over en anden bakke og et lidt grovere foder gives i den bakke billerne går i. Giv billerne nogle æggebakker de kan gemme sig under. Hver uge, eller hver anden, eller hvad der nu passer ens behov og tid man vil bruge på det, flyttes den nederste bakke, og stilles til side. Den nederste bakke vil nu indeholde bitte små zophobas larver, eller æg der er faldet igennem metalgitteret. På den måde har man kontrol over sit opdræt, og alle stadier, og alle larver vil have nogenlunde samme størrelse hvis man har en fast høstnings rutine.

De første zophobas larver er meget små, de første 2-3 uger måske så små at man ikke tror der er nogle. Men efterhånden som de vokser er man ikke længere i tvivl.

Hvis du har spørgsmål til produktet kan du altid ringe ind, og få vejledning eller andre gode råd.